Google analytics Toestaan Niet toestaan

Historische wedstrijd A2

22 mei 2011 18:15

Toen de scheidsrechter van VOC op zaterdag 21 mei om 17.00 uur affloot bij de wedstrijd VOC A4 - Excelsior P. A2 wist hij waarschijnlijk niet dat dit een historisch moment was in de geschiedenis van Excelsior P.

Dit fluitsignaal betekende namelijk dat voor het laatst in een officiele competitiewedstrijd de naam Excelsior P op het wedstrijdformulier ging. Ook werd er na bijna 82 jaar afscheid genomen van de kleuren oranje-zwart. De wedstrijd eindigde in een 2-6 overwinning voor de mannen van Liebeek en Jongejan.

Een verslag van Coen de Man volgt hieronder:

VOC A4 - Excelsior Pernis A2    21 mei 2011 15.15 uur

Met twaalf man gingen we op weg naar Hillegersberg, voor de 2e keer dit jaar, ditmaal alleen in een klasse lager. We hadden 4 man van A1 meegenomen, dat bleek geen probleem, VOC had namelijk ook mensen van hogere elftallen erbij zitten.

Het 1e kwartier begonnen we niet scherp aan de wedstrijd, het enige hoogtepunt was de grandioze schijnbeweging van onze rechtsback, er werden veel kansen gemist en we waren nogal slordig, waarschijnlijk zaten de meeste nog met hun hoofd nog bij de korte rokjes van hockeyclub Rotterdam waar we langs reden.
Net toen het ging lopen kwamen we bij een corner onnodig op achterstand, dat was balen maar er was nog niks aan de hand. Het spel van ons werd na het tegendoelpunt steeds beter, toch kwamen we 2 - 0 achter bij een counter. Het laatste kwartier van de 1e helft ging echter erg goed, er werd bij vlagen heel goed gevoetbald, dat resulteerde dan ook in 2 doelpunten van Jordii. Ruststand 2 - 2.

Na een bekertje limonade begonnen we aan de 2e helft en net als en in de 1e helft begonnen we niet erg scherp en een beetje nonchalant. De verdediging stond echter als een huis en dus kregen we geen doelpunten tegen. De ruimte tussen de linies werden bij VOC echter zo groot dat het voor ons steeds makkelijker voetballen was, het werd snel 2 - 3 en daarna werden nog ontzettend veel kansen gemist. In het laatste kwartier werd er orde op zaken gesteld en werd de uitslag bepaald op 2 - 6, vooral het doelpunt van Patrick was erg mooi.

We hebben de wedstrijd gewonnen met veel inzet en bij vlagen werd er goed gevoetbald, daarnaast werden de goals gemaakt in het laatste kwartier van beide helften, je kan wel zeggen van een Pernissisch kwartiertje.

Dit was de laatste competitiewedstrijd van A2 en later bleek ook dat wij de laatste competitiewedstrijd ooit in het oranje van excelsior hebben gespeeld.